Wątróbka z grilla

22 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

0,8 kg wątróbki
dowolne dodatki, warzywa
oliwki

Przygotowanie:

Mięso wypłukać pod zimną wodą, ostrożnie oczyścić z błon i żył. Pokroić wątróbkę na kawałki, grillować około 5 min, przyprawić. Można dodać do tego warzywa takie jak: cukinię, cebulę, bakłażan, pomidory (koktajlowe albo zwykłe) podsmażyć wszystkie warzywa razem i dodać do grillowanej wątróbki, podsmażyć jeszcze wszystko razem około 5 min., przyprawić. Na koniec dodać oliwki. Podawać można na dwa sposoby w sosie i oliwkami grillowanymi lub z warzywami.
Glazed Liver_003a



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...