Wątróbka w śmietanie w 30 min.

4 czerwca 2011,
dodał:
Artykuł zewnętrzny

Pragnę się podzielić sprawdzonym przepisem mojej mamy na pyszną wątróbkę w sosie śmietankowym.

Do jej przyrządzenia będziemy potrzebować:

40 dag wątróbek z indyka

30 ml rosołu

20 ml kwaśniej śmietany

łyżka masła

olej

2 cebule

łyżeczka mąki

łyżka mielonej papryki

sól, pieprz, ocet

Przygotowanie:

Najpierw wątróbkę oczyszczam z błon, myję a następnie osuszam i kroję w kostkę. Po czym podsmażam ją na patelni z olejem. Cebulkę obieram i kroję w kostkę. I na drugiej patelni szklę ją na maśle. Wsypuję do niej paprykę i mieszam. Następnie wsypuję do niej wątróbki. Całość zalewam rosołem i doprawiam octem oraz przyprawami do smaku. Gotuję 10 min. W tym czasie mąkę rozrabiam ze śmietaną i dodaję do sosu, mieszam i zagotwuję. I tak przygotowane danie podają na ciepło:)

Smacznego:)

file1307190037



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...