Wątróbka smażona z cebulką

28 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

300 g wątróbki wieprzowej

2 duże młode cebule

1 łyżka mąki

sól i pieprz do smaku

szczypta suszonego majeranku

małe czerwone papryczki (kostka)

olej do smażenia

Wykonanie:

Cebulę siekamy w piórka. Wątróbkę dokładnie płuczemy, kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Każdy plaster dokładnie obtaczamy w mące i kładziemy na mocno rozgrzany tłuszcz. Obok wątróbki wrzucamy cebulę. Plastry wątróbki smażymy po 3 minuty z każdej strony. Gdy są już gotowe − przyprawiamy: cebulkę solą i pieprzem, wątróbkę − majerankiem i kosteczką.
Podajemy natychmiast po przyrządzeniu.
Smacznego!

file1256731067



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz