URODA I ZDROWIE

Wątróbka smażona z cebulką

28 października 2009, dodał: IwonaF

Składniki:

300 g wątróbki wieprzowej

2 duże młode cebule

1 łyżka mąki

sól i pieprz do smaku

szczypta suszonego majeranku

małe czerwone papryczki (kostka)

olej do smażenia

Wykonanie:

Cebulę siekamy w piórka. Wątróbkę dokładnie płuczemy, kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Każdy plaster dokładnie obtaczamy w mące i kładziemy na mocno rozgrzany tłuszcz. Obok wątróbki wrzucamy cebulę. Plastry wątróbki smażymy po 3 minuty z każdej strony. Gdy są już gotowe − przyprawiamy: cebulkę solą i pieprzem, wątróbkę − majerankiem i kosteczką.
Podajemy natychmiast po przyrządzeniu.
Smacznego!

file1256731067


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Konsultacje online z lekarzem
Ja osobiście korzystałam z konsultacji lekarskich online. Dobry sposób, że by uzyskać receptę...
ból menstruacyjny
Najlepsza metoda na bolesne miesiączki to tabletki antykoncepcyjne. Skracają czas okresu, regulują cykl,...
odchudzanie
Niestety, ale zbyt dużo wody robi zamieszanie w przewodzie pokarmowym, rozcieńcza soki żołądkowe...
Azjatycki tusz do rzęs - porażka !…
Dla mnie rzeczy z Chin itp. są mocno podejrzane, oni tam chyba używają składników,...