Wątróbka smażona z cebulką

28 października 2009, dodał: IwonaF

Składniki:

300 g wątróbki wieprzowej

2 duże młode cebule

1 łyżka mąki

sól i pieprz do smaku

szczypta suszonego majeranku

małe czerwone papryczki (kostka)

olej do smażenia

Wykonanie:

Cebulę siekamy w piórka. Wątróbkę dokładnie płuczemy, kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Każdy plaster dokładnie obtaczamy w mące i kładziemy na mocno rozgrzany tłuszcz. Obok wątróbki wrzucamy cebulę. Plastry wątróbki smażymy po 3 minuty z każdej strony. Gdy są już gotowe − przyprawiamy: cebulkę solą i pieprzem, wątróbkę − majerankiem i kosteczką.
Podajemy natychmiast po przyrządzeniu.
Smacznego!

file1256731067


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Skuteczny demakijaż z olejkiem herbacianym i olejkiem z orzechów macadamia
Cena:
36 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Świetnie oczyszcza i nawilża skórę. Zawiera hydrolat z lawendy i inne składniki roślinne.
Cena:
12,66 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Sklep Peruka.pl - zaprasza!
Cena:
324 zł
Na bazie orzechów piorących
Cena:
35,99 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Jak często się badać?
Najlepiej to zrobić wywiad w rodzinie, czy były jakieś choroby dziedziczne/ nowotwory...
wasz ulubiony podkład
Sucha cera i na codzień tylko krem BB. Podkładu idealnego nadal szukam ;)
Kremy do rąk
Mi też było ciężko dobry krem znaleźć. Ostatnio dostałam z Semilaca Colloidal gold...
Suche włosy - nic nie działa
Keratynowy zabieg daje naprawdę rewelacyjne efekty. Jakiś czas też nakładałam olej kokosowy i...