Warzywna przystawka – snopki

28 marca 2012, dodał: ben-ka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

brokuł – 1/2 szt

fasolka szparagowa – 30 dag

cukinia – 1 szt

młoda marchewka – 1 szt

masło stopione – 2 łyżki

bułka tarta wg.uznania – 1 łyzka

sól i pieprz – do smaku

masło do smażenia – 1,5 łyżki.

Wykonanie:

Brokuł podzielić na różyczki i odgotować w osolonej wodzie – odcedzić.
Cukinię umyć, pokroić wzdłuż w cienkie paski, posolić, popieprzyć i obsmażyć z obu stron na maśle. Fasolkę umyć ,ugotować w osolonej wodzie-odcedzić.
Strączki fasolki zawijać w paski cukinii, postawić na brokułach i polać stopionym masłem całość udekorować gotowaną marchewką.
Jak ktoś lubi można zrumienić bułeczkę na maśle,też jest dobra.
Smacznego!

file1332921545