Warzywna przystawka – snopki
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
brokuł – 1/2 szt
fasolka szparagowa – 30 dag
cukinia – 1 szt
młoda marchewka – 1 szt
masło stopione – 2 łyżki
bułka tarta wg.uznania – 1 łyzka
sól i pieprz – do smaku
masło do smażenia – 1,5 łyżki.
Wykonanie:
Brokuł podzielić na różyczki i odgotować w osolonej wodzie – odcedzić.
Cukinię umyć, pokroić wzdłuż w cienkie paski, posolić, popieprzyć i obsmażyć z obu stron na maśle. Fasolkę umyć ,ugotować w osolonej wodzie-odcedzić.
Strączki fasolki zawijać w paski cukinii, postawić na brokułach i polać stopionym masłem całość udekorować gotowaną marchewką.
Jak ktoś lubi można zrumienić bułeczkę na maśle,też jest dobra.
Smacznego!