Warzywa z grilla

13 czerwca 2014,
dodał: arreth
Artykuł zewnętrzny

Składniki

1 bakłażan, pokrojony na 1 cm plastry
2 czerwone papryki, przekrojone na pół i oczyszczone z nasion
2 żółte papryki, przekrojone na pół i oczyszczone z nasion
2 cukinie, pokrojone na plasterki
2 duże cebule, pokrojone na około 1 cm plasterki
4 łyżki oleju roślinnego
1 szklanka (235 ml) sosu teriyaki

Sposób przygotowania
Pokrojone warzywa posmarować olejem.
Przygotować wędzarnię według instrukcji producenta. Warzywa ułożyć pojedynczą warstwą na kratce. Wędzić przez 30 minut.
Rozgrzać grill do wysokiej temperatury.
Ruszt posmarować olejem. Ułożyć warzywa, papryki po bokach. Grillować przez 10-15 minut, w międzyczasie odwracając raz i często smarując sosem teriyaki. Warzywa będą miękkie o różnym czasie, dlatego należy sprawdzać i odkładać na talerz te, które już są gotowe.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....