URODA I ZDROWIE

Warzywa z bekonem z grilla

2 kwietnia 2010, dodał: Redakcja

Warzywa z bekonem z grilla

Składniki:

2/3 szklanki octu balsamicznego
2/3 szklanki czerwonego wina
1 kg warzyw: pomidory, marchew, rzodkiewki, pokrojone w plasterki lub na ćwiartki
2 łyżki oliwy z oliwek
1/4 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki soli
kilka plasterków bekonu
1 gałązka cząbru, posiekana

Przygotowanie:

Połączyć ocet balsamiczny i czerwone wino w średnim garnku i gotować na wolnym ogniu, aż płyn się zredukuje do 1/4 szklanki (ok. 25 min.). Delikatnie pokropić warzywa oliwą z oliwek. Posypać pieprzem i solą. Grillować do lekko złotego koloru (marchew, rzodkiewki – około 10 minut, cebulę – około 5 minut, pomidory – 2 min., na 1 stronie). Plastry bekonu grillować jedynie do podgrzania. Przenieść wszystkie grillowane warzywa i bekon na półmisek, skropić 2-3 łyżkami glazury i posypać pikantnymi przyprawami.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

gazety
Ostatnio zaglądam głównie do Wyborczej...
Jak myśleć pozytywnie?
Najlepiej myśli się pozytywnie kiedy widzi się, że jednak nie mamy najgorzej:)
Dobre salony fryzjerskie
Najlepszy jest fryzjer, którego wizja spotyka się z oczekiwaniem klienta, więc tu ocena...
Aktywne lato - szukam znajomych z W…
Obecnie nie ma za bardzo możliwości dalekich wyjazdów, więc takie inicjatywy są godne uwagi :)