Warstwowa sałatka z tuńczykiem

17 marca 2013,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

200g ryżu, 2 puszki tuńczyka w wodzie, 4 jajka ugotowane na twardo, 20dag żółtego sera w kostce, puszka kukurydzy, pęczek szczypiorku, 5 łyżek majonezu, łyżeczka ziól prowansalskich.

 

Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Ostudzić, ułożyć na dnie miski. Posmarować 2 łyżkami majonezu. Jajka ostudzić, obrać i pokroić w kostkę, ułożyć na majonezie, oprószyć ziołami prowansalskimi. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odsączonego tuńczyka rozłożyć na jajkach, posypać startym serem, wyłożyć kukurydzę. Posmarować pozostałymi 3 łyżkami majonezu. Udekorować posiekanym szczypiorkiem oraz kukurydzą.

 

file1363532764



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...