Warkocz francuski z czekoladą

20 stycznia 2014,
dodał: jolcia1984
Artykuł zewnętrzny

Sposób przygotowania:

1. Ciasto francuskie (np. z Biedronki) rozkładamy na blacie.

2. Nacinamy jego boki w paski o szerokości ok 1-1,5 cm zostawiając kilka cm na środku w całości.

3. W środek kładziemy kawałki ulubionej czekolady, można pomieszać rodzaje.

4. Zaplatamy nacięte paski na przemian(dosyć mocno, aby czekolada nie wypływała).

5. Pieczemy w piekarniku na złocisty kolor.

file1320401892



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....