Warkocz francuski z czekoladą

20 stycznia 2014,
dodał: jolcia1984
Artykuł zewnętrzny

Sposób przygotowania:

1. Ciasto francuskie (np. z Biedronki) rozkładamy na blacie.

2. Nacinamy jego boki w paski o szerokości ok 1-1,5 cm zostawiając kilka cm na środku w całości.

3. W środek kładziemy kawałki ulubionej czekolady, można pomieszać rodzaje.

4. Zaplatamy nacięte paski na przemian(dosyć mocno, aby czekolada nie wypływała).

5. Pieczemy w piekarniku na złocisty kolor.

file1320401892



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...