Warkocz francuski z czekoladą

20 stycznia 2014,
dodał: jolcia1984
Artykuł zewnętrzny

Sposób przygotowania:

1. Ciasto francuskie (np. z Biedronki) rozkładamy na blacie.

2. Nacinamy jego boki w paski o szerokości ok 1-1,5 cm zostawiając kilka cm na środku w całości.

3. W środek kładziemy kawałki ulubionej czekolady, można pomieszać rodzaje.

4. Zaplatamy nacięte paski na przemian(dosyć mocno, aby czekolada nie wypływała).

5. Pieczemy w piekarniku na złocisty kolor.

file1320401892



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...