Waniliowy szejk zbożowy

1 sierpnia 2014, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Składniki:Waniliowy Szejk Zbożowy_Anatol Delecta

1 saszetka kawy zbożowej Anatol o smaku waniliowym Delecta

50 ml mleka skondensowanego niesłodzonego

2 łyżki alkoholu (np. wódki)

1 op. śnieżki oryginalnej Delecta

200 ml schłodzonego mleka do śnieżki

cukier puder, czekolada mleczna

Sposób przygotowania:

Saszetkę kawy zbożowej Anatol waniliowy zaparzaj przez 5 minut w 200 ml gorącej wody, a następnie pozostaw do ostygnięcia.

Wystudzoną kawę dokładnie wymieszaj w szejkerze lub szczelnie zakręconym słoiku z dwoma łyżkami alkoholu, 50 ml mleka skondensowanego i cukrem pudrem, dodanym do smaku.

Śnieżkę przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Dobrze wymieszany napój przelej do wysokich szklanek do zimnych napojów, udekoruj śnieżką i posyp startą na drobnych oczkach czekoladą . Podawaj schłodzony, ze słomką.

***

W ofercie marki Delecta znajdują się trzy warianty kawy zbożowej Anatol: Klasyczna o tradycyjnym, łagodnym smaku, Mocna o bardziej intensywnej nucie smakowej oraz Anatol o smaku wanilii. Saszetkę kawy wystarczy zalać wrzątkiem, by otrzymać aromatyczny, bezkofeinowy napój, doskonale gaszący pragnienie. Walory kaw zbożowych Anatol potwierdza pozytywna opinia Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Produkty spełniają międzynarodowe zalecenia żywieniowe, określone wymogami programu „Wiem co wybieram”, do którego należy cała linia kaw Anatol Delecty.