Walentynki od kuchni

20 stycznia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

CN90401HY0526PIszklanka_serce_1

W Walentynki można obdarować ukochaną osobę prezentami, można zabrać ją na romantyczną kolację albo samemu przygowtować posiłek. Masz wtedy kontrolę nad jakością zastosowanych produktów oraz wielkością porcji i ilością zastosowanych afrodyzjaków. Im więcej, tym lepiej.

Omlety i naleśniki od serca

Moc uczucia możesz wyrazić już przy śniadaniu, przygotowując ukochanemu lub ukochanej naleśniki bądź omlet, zależnie od upodobań. Przepisów na te dania jest w sieci cała masa, ale warto je niecoHY062201 podrasować na tę wyjątkową okazję. I tak do omletów można dożucić surową czeroną paprykę lub dosypać pieprzu kajeńskiego (ale tylko odrobinkę!), aby podgrzać nieco atmosferę. Natomiast naleśniki można dosłodzić konfiturą truskawkową lub musem malinowym. Uwaga – dania z tymi dodatkami, podane z kawą lub kakao, są silnymi afrodyzjakami! Aby jeszcze bardziej podkreślić miłosny kontekst walentynkowego śniadania, możesz omlet lub naleśniki przyżądzić na patelni w kształcie serca. Nie będzie już żadnych wątpliwości co do twoich intencji. Podawać oczywiście z jednym z najpopularniejszych afrodyzjaków – kawą.

Gorąca czekolada

fondue

Jeśli jesteś raczej nocnym markiem i wolisz celebrować kolację a nie śniadanie, nic straconego. Propozycją na tegoroczne walentynki jest fondue dla dwojga. I tu znów dwie opcje do wyboru – grzanki maczane w roztopionym serze albo owoce w roztopionej czekoladzie. Obie wersje są dość kaloryczne, ale tak naprawdę wszystko zależy od ilości i jakości użytych składników. Jeśli pieczywo użyte do grzanek będzie pełnoziarniste, a czekolada gorzka, to nie będzie katastrofy. Albo przynajmniej uciszysz swoje sumienie;) I tu również proponujemy użyć afrodyzjaków, aby dodatkowo pobudzić zmysły. Przyprawy, które możesz wsypać (w rozsądnych ilościach, oczywiście) do sera to chili, czosnek, lubczyk, czy pieprz, a do czekolady wanilia, imbir, gałka muszkatałowa oraz również chili. Całość obowiązkowo uwieńczona kieliszkiem dobrego szampana.

Cóż, pozostaje nam życzyć pysznych Walentynek!

Anna Lubomska
www.crazyshop.pl

HY0332



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

3 komentarzy do Walentynki od kuchni

  1. avatar Fifunia pisze:

    uwielbiam to święto, chyba pójdę na romantyczną kolację

  2. avatar Kasiula pisze:

    ten telefon to atrapa?

  3. avatar Kolorowapani pisze:

    Przepiękne fondue: polecam czekoladę do fondue: gorzką czekoladę włożyć do garnka do którego dodano pół szklanki słodkiej śmietanki, dolać troszkę mleka i lekko podgrzewać, na talerzu położyć pokrojone owoce i biszkopty (truskawki, ananasa, jabłka, winogrona, pomarańcze, banany) a w miseczke wiórki kokosowe i czekoladowe, obtaczać najpierw w czekoladzie potem wiórkach. Pycha!

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...