Wakacyjny sorbet

29 czerwca 2011,
dodał: jaga23
Artykuł zewnętrzny

Składniki:


– 3 szklanki posiekanych truskawek,
– pół szklanki jagód,
– pół szklanki soku z pomarańczy,
– sok z połowy cytryny,
– 2/3 szklanki cukru,
– pół łyżeczki skórki otartej z pomarańczy,
– pół łyżeczki skórki otartej z cytryny.

Cukier zalewamy szklanką wody, gotujemy i studzimy, tworząc tym sposobem syrop. Owoce, soki i skórki miksujemy tak długo, aż uzyskamy jednolitą masę. Stopniowo dodajemy ostudzony syrop cały czas miksując. Przygotowany w ten sposób mus przekładamy do naczynia i mrozimy, co jakiś czas mieszając. Zamrożony sorbet należy zmiksować, napełnić nim pucharki i od razu podawać.

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....