Wafle z ziemniaczanym farszem

28 września 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Wafle 1 paczka
Ziemniaki 1/2kg
Boczek wędzony 20 dag
Pieprz
Sól
Olej
Ząbek czosnku

Na patelni wytopić boczek wędzony, drobno pokrojony w kostkę. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, dodać do boczku. Razem smażyć aż ziemniaki będą ścięte. Doprawić solą i pieprzem. Tym nadzieniem posmarować wafle i zwinąć. Pokroić na krokiety, podsmażyć na złoty kolor. Aby wafle dały się zwinąć, należy przełożyć ich mokrą ściereczką na 10 – 15 minut. Podawać z surówką.

file1285705628



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...