Wafle z ziemniaczanym farszem

28 września 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Wafle 1 paczka
Ziemniaki 1/2kg
Boczek wędzony 20 dag
Pieprz
Sól
Olej
Ząbek czosnku

Na patelni wytopić boczek wędzony, drobno pokrojony w kostkę. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, dodać do boczku. Razem smażyć aż ziemniaki będą ścięte. Doprawić solą i pieprzem. Tym nadzieniem posmarować wafle i zwinąć. Pokroić na krokiety, podsmażyć na złoty kolor. Aby wafle dały się zwinąć, należy przełożyć ich mokrą ściereczką na 10 – 15 minut. Podawać z surówką.

file1285705628



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....