Wafle pieguski | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Wafle pieguski

5 maja 2011, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

zgrabne kanapeczki na przekąskę

składniki:

  • kilka wafli extra cienkich Good Food
  • kilka plasterków wędzonej, parzonej piersi z kurczaka
  • kilka łyżek groszku konserwowego
  • 1 jajko na twardo
  • 2 łyżki posiekanej zieleniny – natki pietruszki i koperku
  • 2 garstki kiełków rzodkiewki
  • 2 łyżki serka śmietankowego z ziołami
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
  • do smaku: sól, pieprz ziołowy
  • do przybrania: listki natki, sałata

sposób przygotowania: Obrane ze skorupki jajko i wędlinę pokroić w drobną kostkę. Dodać 3/4 groszku, posiekane kiełki i zieleninę. Dodać także serek wymieszany z jogurtem i dokładnie połączyć z masą, ale tak żeby nie rozgnieść groszku. Doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Wafle przekroić na połówki, nałożyć masę. Udekorować pozostałym groszkiem i listkami natki

file1304586137



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz