Wafelki wiosennie

5 maja 2011, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

lekkie śniadanie na początek wiosennego, pięknego dnia

składniki:

  • 5-6 wafli extra cienkich ryżowych Good Food
  • 1 serek wiejski, taki granulowany
  • kilka rzodkiewek
  • kawałek ogórka świeżego
  • po kilka gałązek różnej zieleniny (mieszanka koperku, cienkiego szczypiorku i natki)
  • pieprz ziołowy
  • sposób przygotowania: Rzodkiewki, ogórka i zieleninę opłukałam i dokładnie osuszyłam. Zieleninę posiekałam (2 łyżki), rzodkiewki i ogórka (razem ze skórką) pokroiłam w drobniutką kostkę. Dodałam wszystko do serka wiejskiego, doprawiłam pieprzem ziołowym i  wymieszałam. Z kawałka ogórka i rzodkiewki ostrym nożykiem ścięłam spiralne paski, które następnie zwinęłam w rozetki. Na wafle nałożyłam porcje wiosennego serka, udekorowałam rozetkami rzodkiewki i  ogórka oraz listkami koperku.

    file1304586541