Vega Grill

21 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowane warzywa z tofu

Składniki:

1 szklanka pomidorków (pokrojone na pół)
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
1 garść szparagów
1 cukinia
30 dag tofu
1 cytryna (sok)
2 łyżki pesto bazyliowego
2 garście szpinaku

Przygotowanie:
Położyć pomidory pokropione oliwy z oliwek, posypane solą i pieprzem na ruszcie. Piec ok. 5 min. Blanszować szparagi we wrzącej wodzie, a następnie wypłukać w zimnej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania. Cukinię i szparagi polać oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem. Grillować przez 1-3 min. Tofu pokroić, pokropić oliwą, polać sokiem z cytryny. Piec na ruszcie ok. 2 min. Położyć szpinak i grillowane warzywa oraz tofu. Wymieszać pesto, oliwę z oliwek i sok z cytryny. Polać wszystkie składniki na talerzu.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...