Vega Grill
Artykuł zewnętrzny


Składniki:
1 szklanka pomidorków (pokrojone na pół)
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
1 garść szparagów
1 cukinia
30 dag tofu
1 cytryna (sok)
2 łyżki pesto bazyliowego
2 garście szpinaku
Przygotowanie:
Położyć pomidory pokropione oliwy z oliwek, posypane solą i pieprzem na ruszcie. Piec ok. 5 min. Blanszować szparagi we wrzącej wodzie, a następnie wypłukać w zimnej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania. Cukinię i szparagi polać oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem. Grillować przez 1-3 min. Tofu pokroić, pokropić oliwą, polać sokiem z cytryny. Piec na ruszcie ok. 2 min. Położyć szpinak i grillowane warzywa oraz tofu. Wymieszać pesto, oliwę z oliwek i sok z cytryny. Polać wszystkie składniki na talerzu.