Uszka z pieczarkami

13 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

pieczarki duże 4 szt
cebula 1 szt
olej 3 łyżki

Ciasto: mąka 1 szkl
woda 1/2 szkl
sól 1 łyżka

Zagnieść ciasto z mąki i wody. Pieczarki i cebulę zetrzeć na grubej tarce, usmażyć na oleju. Poczekać aż wystygnie. Ciasto rozwałkować na bardzo cienko, pokroić na kwadraciki 2 x 2 cm. Nakładać farsz, zlepiać i robić uszka. Ugotować w osolonej wodzie. Podawać z czerwonym barszczem winiary.

file1268468790



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.