Uszka z pieczarkami

13 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

pieczarki duże 4 szt
cebula 1 szt
olej 3 łyżki

Ciasto: mąka 1 szkl
woda 1/2 szkl
sól 1 łyżka

Zagnieść ciasto z mąki i wody. Pieczarki i cebulę zetrzeć na grubej tarce, usmażyć na oleju. Poczekać aż wystygnie. Ciasto rozwałkować na bardzo cienko, pokroić na kwadraciki 2 x 2 cm. Nakładać farsz, zlepiać i robić uszka. Ugotować w osolonej wodzie. Podawać z czerwonym barszczem winiary.

file1268468790



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...