Uszka z pieczarkami

13 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

pieczarki duże 4 szt
cebula 1 szt
olej 3 łyżki

Ciasto: mąka 1 szkl
woda 1/2 szkl
sól 1 łyżka

Zagnieść ciasto z mąki i wody. Pieczarki i cebulę zetrzeć na grubej tarce, usmażyć na oleju. Poczekać aż wystygnie. Ciasto rozwałkować na bardzo cienko, pokroić na kwadraciki 2 x 2 cm. Nakładać farsz, zlepiać i robić uszka. Ugotować w osolonej wodzie. Podawać z czerwonym barszczem winiary.

file1268468790



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...