Upiorne babeczki z cukinią

4 listopada 2012,
dodał: Nutinka
Artykuł zewnętrzny

  • 125 g miękkiego masła
  • 1/2 szklanki oleju
  • 250 g drobnego cukru do wypieków (Wiem że to dużo lecz cukinia nie jest zbyt słodka)
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 duże jajka
  • pół szklanki kwaśnej gęstej śmietany 18%
  • 300 g mąki pszennej
  • 60 g kakao
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (niekoniecznie)
  • 2 szklanki cukinii startej na tarce o dużych oczkach (około 340 g)
  • 60 g posiekanej gorzkiej czekolady

Masło miksujemy na jasną puszystą masę. Dodajemy stopniowo olej i nadal miksujemy. Dodajemy cukier, wanilię, sodę, proszek do pieczenia i sól. Następnie po kolei wbijamy jajka nie przestając miksować.

Dodajemy mąkę na przemian ze śmietaną, ciągle miksując. Dodajemy kakao i kawę. Na końcu dodajemy cukinię, posiekaną czekoladę  i razem mieszamy.

Przelewamy ciasto do foremek. Pieczemy w temperaturze 160ºC przez około 35 – 45 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Upieczone ciasto wyjmujemy i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

file1352042829



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...