Ule nieco kokosowe
20 dkg waniliowych biszkoptów
20 dkg masła
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki mleka w proszku
1/3 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego
10 dkg wiórek kokosowych
1 łyżeczka kakao
cukier puder do foremek
Biszkopty i wiórki zmielić w blenderze (oddzielnie). Z podanych składników (oprócz kakao) zagnieść masę. Masa powinna być średnio twarda, co korygujemy ilością mleka skondensowanego (należy wlewać je stopniowo podczas wyrabiania masy). Foremki na ule wysypujemy od środka cukrem pudrem i mocno ubijamy w nich masę. Gdy zużyjemy ½ masy, do reszty dodajemy kakao i niezbyt dokładnie wyrabiamy (tak, aby masa pozostała dwukolorowa). Resztą masy wypełniamy foremki. Gotowe ule układamy na oprószonym cukrem pudrem talerzyku i wkładamy do lodówki na minimum ½ godziny.
Smacznego!