Udziec z indyka w sosie

13 marca 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smakowity udziec, polecam.

Składniki

Udziec z indyka pocięty 5 szt
przyprawa do drobiu
sól
pieprz
papryka mielona ostra i słodka
majeranek
3 cebule
czosnek
masło roślinne do smażenia

Udziec umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,zdjąć skórę,posolić,natrzeć czosnkiem,papryką i przyprawą do drobiu,odstawić na 40 min w chłodne miejsce.
Masło rozgrzać na patelni,ułożyć udźce obsmażyć na złoty kolor na obie strony.wyłożyć na talerz.
Cebulę pokroić w piórka ,zeszklić na tym samym tłuszczu co się smażyły udźce.
Przełożyć mięso  znów na patelnie,podlać szklanką wody,dodać resztę przypraw do smaku,dusić do miękkości.
Smacznego.

file1268509274