Udka ze śliwką

27 listopada 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • udka z kurczaka 10 szt
  • śliwka kalifornijska 1 opakowanie
  • dowolne przyprawy np. do kurczaka, czosnek, papryka

Z udek usuwamy kość, nadziewamy śliwką i zszywamy z obu stron. Posypujemy przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce. Następnie pieczemy około 45 minut. Podajemy na ciepło np. z ryżem lub na zimno jako wędlinę pokrojoną na półmisek.

file1290887557



FORUM - bieżące dyskusje

Który miesiąc jest najlepszy na url…
Lipiec jest w Polsce najbardziej deszczowym miesiącem, więc jest ryzyko, jeśli ktoś planuje...
Bigos inaczej
Też lubię bez mięsa. I obie wersje, klasyczną oraz z dodatkiem koncentratu. Jeśli...
Najpopularniejsi autorzy ostatnich …
Bardzo lubię, kiedy autor wplata prawdziwą historię w swoją. Tło historyczno-społeczne zaczerpnięte z przeszłości,...
Czym dziś pachniesz?
Phlov Chase the sun. Bardzo słodki, mimo to kiedyś mi się podobał. Zostało do wykorzystania.