Udka ze śliwką

24 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    6 udek z kurczaka
    18 śliwek kalifornijskich
    wegeta
    pieprz
    papryka ostra
    czosnek
    nici do zszycia

      Udka  umyć, osuszyć. Wyjąć kość. Natrzeć wegetą i przyprawami (papryka ostra, pieprz, czosnek) w środku udka też. Zostawić na jakiś czas żeby przeszło mięso przyprawami. Zszyć jedną stronę udka i włożyć do środka 2 – 3 śliwki w zależności od wielkości udka. Następnie zaszyć drugą stronę. Posypać jeszcze przyprawami i podsmażyć na złoty kolor. Podsmażone włożyć jeszcze do piekarnika na około pół godziny. Podawać na gorąco jako samodzielne danie do ziemniaczków np z sosem pieczarkowym lub grzybowym.

      file1264354550



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      Konsultant ślubny Gdańsk
      Jak się jest zapracowanym, to nie wiem kiedy samemu można to wszystko załatwić......
      Problem emocjonalny z AZS
      Poza tym osoba taka czuje wstyd, że wygląda źle...
      Drogerie DM
      Trudno z nim konkurować na małym rynku, to jednak wyrobiona już marka...
      Dzieci i chodziki
      Małe dziecko jest z reguły bardzo aktywne, więc poznaje świat i na własną rękę,...