Udka z grillowaną kukurydzą

8 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Udka z grillowaną kukurydzą

Składniki:
1/4 szklanki majonezu i kwaśnej śmietany
3 łyżki octu z jabłek
1 łyżka i 1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
¼ główki poszatkowanej kapusty
3 udka kurczaka
3 łyżki oliwy z oliwek
1/4 łyżeczki soli i pieprzu
1/2 szklanki sosu barbecue
2-3 kolby kukurydzy
3 łyżki masła
¼ łyżeczki soli i pieprzu

Przygotowanie:
Kapustę wymieszać z majonezem, śmietaną, octem, cukrem, solą i pieprzem. Przechowywać w lodówce. Pokropić kurczaka oliwą, posypać solą i pieprzem. Grillować 30 do 40 min., obracając raz lub dwa razy. Pokropić mięso sosem i grillować jeszcze kilka minut. Podawać z sałatką i grillowaną kukurydzą. Kukurydza: Kolby kukurydzy bez oczyszczania z liści umyć pod zimną bieżącą wodą, osączyć. Pokropić delikatnie oliwą i grillować, obracając kilka razy, 15 do 20 min. Wymieszać 3 łyżki stopionego masła i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu w małej misce. Podawać usuwając liście z kukurydzy i polewając masłem.



FORUM - bieżące dyskusje

Straciłam dwa zęby. Gdzie wstawiać …
Implanty też mają skutki uboczne, bo to metal, obce ciało w dziąśle...
Przyda się dziecku tablet?
Laptop jest najbardziej uniwersalny...
Problemy z PPK
Ja tam liczę na siebie, a nie na narzucone przez państwo opcje, które...
Cała prawda o mężczyznach
Faceci działają tylko w swoim interesie, zauważyłam już dawno, że nie kierują się uczuciami...