Udka w marynacie pomarańczowej

5 czerwca 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Wreszcie trafiłam na konfiturę z gorzkich pomarańczy – używam jej do marynat.

Czas : 1 godzina

Składniki:

  • 3 ćwiartki z kurczaka
  • 2 łyżki oleju ( używam z pestek z winogron )
  • 1 łyżka konfitury z gorzkich pomarańczy
  • 1/2 łyżeczki mielonej papryki
  • 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka sosu sojowego

Zrobić marynatę z papryki mielonej, konfitury, sosu sojowego, oleju, i pieprzu. Wysmarować nią udka i zostawić na 30 minut w lodówce (całe lub przekrojone na połówki).

Włożyć udka do rękawa do pieczenia. Włożyć do piekarnika. Nastawić go na 200 * C i piec 1 godzinę od osiągnięcia temperatury.

Podaję z ryżem gotowanym na bulionie i sałatą.

file1307289855



FORUM - bieżące dyskusje

Zbieractwo - uciążliwy problem
Jeśli masz miejsce na takie przydasie i nie sprawiają, że nie możesz się...
Drewniane schody. Czy warto
Po drewnianych schodach nie ma się jak skradać. Z czasem zaczną skrzypieć. :D
kolor szminki jaki uzywasz najczesc…
Jak dobieracie odcień szminki do swojej urody? Metodą prób i błędów?
Dieta sałatkowa?
Gdybym miała jeść same sałatki, szybko zatęskniłabym za ciepłym posiłkiem. Jak zauważyła PaTix, majonez,...