Tymbaliki z zająca

9 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 6-8 osób
Czas przygotowania: 90 minut + czas chłodzenia

Niezbędne składniki:

2-3 uda zająca
1/3 pęczka włoszczyzny
40 g żelatyny
2 jaja
1 opakowanie jaj przepiórczych

Przyprawy KAMIS:

3-5 Liści laurowych
5 szt. Ziela angielskiego
Pieprz czarny młotkowany Specialite
Sól morska w młynku

Mięso z zająca i włoszczyznę zalać 2,5 l wody, dodać przyprawy, gotować na mały ogniu ok. 1 godzinę. Mięso wyjąć, obrać z kości, marchew pokroić w równą kostkę. Gorący wywar sklarować ubitą pianą z białek, przecedzić, dodać żelatynę, doprawić do smaku, wystudzić. W małych foremkach układać ugotowane połówki jaj przepiórczych, mięso z zająca, marchew. Całość zalać galaretką, odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.

4 tymbalikia z zajaca



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.