Twistery grillowane z bakłażanem i fetą
Składniki na ciasto:
2 jajka, 150g mąki, 250g mleka, 250ml wody gazowanej, 2 łyżki oleju do smażenia, szczypta soli.
Farsz:
2 bakłażany, 250g sera feta, pół główki kapusty pekińskiej.
Dodatki:
szczypiorek, kilka listków mięty do dekoracji, pieprz, sól.
Wykonanie:
Przygotuj naleśniki: jajka, mąkę, mleko, wodę, olej i sól, zmiksuj na gładką masę. Smaż po onu stronach na rozgrzanej natłuszonej patelni. Odstaw do wystygnięcia.Bakłażany umyj, pokrój na cienkie plastry i posól. Odłóż na 10 minut, następnie odsącz papierowym ręcznikiem. Plastry rozłóż na rozgrzanym grillu elektrycznym i smaż po dwóch stronach.Pokrój fetę i poszatkuj kapustę pekińską.
Na połowie naleśnika, ułóż zgrillowane plastry bakłażana, fetę i kapustę pekińską. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Zawiń naleśnik, przekrój go na pół, zwiń w rożek i zwiąż szczypiorkiem.Gotowy twister ozdób listkami mięty.