Twistery grillowane z bakłażanem i fetą

12 czerwca 2012, dodał: olga12
Artykuł zewnętrzny

Składniki na ciasto:

2 jajka, 150g mąki, 250g mleka, 250ml wody gazowanej, 2 łyżki oleju do smażenia, szczypta soli.

Farsz:

2 bakłażany, 250g sera feta, pół główki kapusty pekińskiej.

Dodatki:

szczypiorek, kilka listków mięty do dekoracji, pieprz, sól.

Wykonanie:

Przygotuj naleśniki: jajka, mąkę, mleko, wodę, olej i sól, zmiksuj na gładką masę. Smaż po onu stronach na rozgrzanej natłuszonej patelni. Odstaw do wystygnięcia.Bakłażany umyj, pokrój na cienkie plastry i posól. Odłóż na 10 minut, następnie odsącz papierowym ręcznikiem. Plastry rozłóż na rozgrzanym grillu elektrycznym i smaż po dwóch stronach.Pokrój fetę i poszatkuj kapustę pekińską.
Na połowie naleśnika, ułóż zgrillowane plastry bakłażana, fetę i kapustę pekińską. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Zawiń naleśnik, przekrój go na pół, zwiń w rożek i zwiąż szczypiorkiem.Gotowy twister ozdób listkami mięty.

Odpowiedz



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...