Twarożkowy deser na waflach Good Food

7 maja 2011, dodał: Mysiunia
Artykuł zewnętrzny
  • 1 opakowanie wafli kukurydzianych lub ryżowych extra cienkich Good Food
  • 25 dag twarogu półtłustego
  • 1/4 kostki margaryny
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka kakao
  • 0,5 cukru waniliowego
  • dżem owocowy
  • winogrona

Ser biały mielimy. Żółtko, miękką margarynę oraz cukier puder miksujemy na jednolitą masę, a następnie dodajemy zmielony ser biały i dalej miksujemy, na sam koniec dodajemy pianę ubitą z białka i delikatnie mieszamy ręką. Ser dzielimy na 2 części, a następnie jedną z nich mieszamy z kakaem, a drugą z cukrem waniliowym. Gotowe masy serowe nakładamy pojedynczo na wafle ryżowe lub też tworzymy dowolne kompozycje, dekorujemy dżemem i świeżymi owocami np. winogronami. Ja dla ładniejszego efektu dodałam sparzoną i startą skórkę cytryny

file1304769942