Tuńczyk z puszki na francuskim cieście

21 września 2012,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas 45 minut

Składniki :

1 opakowanie ciasta francuskiego mrożonego
1 puszka tuńczyka w oleju ( w kawałkach )
2 cebule
½ papryki zielonej
½ papryki żółtej
sól
pieprz mielony
1 łyżka oleju
1 żółtko

Tuńczyka odsączyć dokładnie z oleju i rozkruszyć na kawałki. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na złoto ja łyżce oleju. Dodać do niej pokrojone w paseczki papryki . Smażyć chwilę aż papryka zmięknie ( 2 minuty ) .Wymieszać delikatnie w miseczce z tuńczykiem , posolić i popieprzyć do smaku .Rozmrożone ciasto francuskie przekroić na 3 części . Na blachę wyłożona papierem do pieczenia położyć dwa kawałki ciasta .Z trzeciej części zrobić brzegi wokół ciasta .Wyłożyć tuńczyka z cebulą i papryką . Z pozostałego ciasta zrobić kratkę na tuńczyku. Posmarować ciasto roztrzepanym żółtkiem . Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 35 minut aż ciasto zrobi się złote.
Dopisuję – na zimno jest jeszcze lepsze.



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.