Tuńczyk z puszki na francuskim cieście | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Tuńczyk z puszki na francuskim cieście

21 września 2012, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas 45 minut

Składniki :

1 opakowanie ciasta francuskiego mrożonego
1 puszka tuńczyka w oleju ( w kawałkach )
2 cebule
½ papryki zielonej
½ papryki żółtej
sól
pieprz mielony
1 łyżka oleju
1 żółtko

Tuńczyka odsączyć dokładnie z oleju i rozkruszyć na kawałki. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na złoto ja łyżce oleju. Dodać do niej pokrojone w paseczki papryki . Smażyć chwilę aż papryka zmięknie ( 2 minuty ) .Wymieszać delikatnie w miseczce z tuńczykiem , posolić i popieprzyć do smaku .Rozmrożone ciasto francuskie przekroić na 3 części . Na blachę wyłożona papierem do pieczenia położyć dwa kawałki ciasta .Z trzeciej części zrobić brzegi wokół ciasta .Wyłożyć tuńczyka z cebulą i papryką . Z pozostałego ciasta zrobić kratkę na tuńczyku. Posmarować ciasto roztrzepanym żółtkiem . Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 35 minut aż ciasto zrobi się złote.
Dopisuję – na zimno jest jeszcze lepsze.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz