Tuńczyk w oszczędnej sałatce

22 października 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Szybko- tanio- oszczędnie – smacznie – czego więcej trzeba .

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 3 średniej wielkości ugotowane ziemniaki ( z obiadu )
  • 1 średniej wielkości ugotowana marchewka ( z zupy )
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 nie duże korniszony
  • 1 puszka tuńczyka w oleju ( w kawałkach )
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • Sos sałatkowy ,, Koperkowo-ziołowy ” do smaku
  • grubo mielony czarny pieprz do smaku
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Ziemniaki  i korniszony pokroić w pół plasterki , marchew w plasterki, cebulę w cienkie ,, piórka. Tuńczyka odsączyć ( olej zlać do miseczki ) i rozdrobnić widelcem. Wymieszać olej od tuńczyka z majonezem i doprawić go do smaku pieprzem i sosem sałatkowym. Polać sałatkę sosem , posypać natką i delikatnie wymieszać . Zostawić w lodówce na godzinę by smaki się zmieszały.

file1287764342