Truskawkowy gin
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
8 dużych truskawek
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka cukru
30 ml ginu
30 ml toniku
lód z sokiem z cytryny
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka cukru
30 ml ginu
30 ml toniku
lód z sokiem z cytryny
Przygotowanie:
Rozgrzać grill. W misce, truskawki polać octem balsamicznym i dodać cukru. Truskawki położyć na grill i piec max. 1 lub 2 min. Zdjąć z ognia i podawać do drinków przygotowanych z 10 ml ginu, toniku i lodu. Można udekorować prażonymi migdałami lub gałązką mięty.
Rozgrzać grill. W misce, truskawki polać octem balsamicznym i dodać cukru. Truskawki położyć na grill i piec max. 1 lub 2 min. Zdjąć z ognia i podawać do drinków przygotowanych z 10 ml ginu, toniku i lodu. Można udekorować prażonymi migdałami lub gałązką mięty.