Truskawkowe Tiramisu inaczej

8 grudnia 2013, dodał: lipstick
Artykuł zewnętrzny

składniki:

500 ml mleka,

1 opakowanie waniliowego budyniu w proszku,

250 g serka mascarpone

ok. 100 g cukru,

cukier waniliowy lub laska wanilii

200 g biszkoptów kakaowych,

ok. 200 ml soku truskawkowego,

250 g truskawek,

garść pistacji niesolonych

truskawki do dekoracji

W małej ilości mleka rozmieszać proszek budyniowy, resztę mleka zagotować. Dodać budyń, ugotować gęsty krem. Wystudzić, od czasu do czasu mieszając. Mascarpone wymieszać z cukrem kryształem i waniliowym lub wyskrobana wanilią. Zmiksować z kremem budyniowym.

Na dnie naczynia do tiramisu rozsmarować część kremu, a na nim rozkładać biszkopty nawilżone sokiem. Posypać pokrojonymi w kawałki truskawkami. Powtarzać te czynności do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą  powinien być krem.  Deser schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Przed podaniem ozdobić posiekanymi pistacjami i truskawkami.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...