Truskawkowe tiramisu

16 maja 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

  • 0.5 kg serka mascarpone
  • 100g cukru pudru
  • 1 opakowanie mrożonej „Truskawki” POLTINO
  • 4 żółtka
  • 2 białka
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 2 mocnej kawy ( espresso)
  • 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego

Przygotowanie:

  • Mleko w puszcze wrzucamy do wody i gotujemy 2 godziny, po ugotowaniu przestudzić otworzyć puszkę i sos toffi gotowy
  • MASA: Truskawki rozmrażamy miksujemy i przecieramy przez drobne sito, żółtka miksujemy z cukrem pudrem aż do uzyskania jasnej aksamitnej masy, dodajemy powoli ser truskawki cały czas mieszając, ubitą na sztywno pianę powoli dodajemy do powstałej masy mieszając łyżką  (nie mikserem) gotową masę schładzamy przez około 15 min.
  • Na blaszkę układamy warstwę biszkoptów nasączmy je kawą, na to nakładamy cienką warstwę masy, następnie znowu biszkopty nasączone kawą, masę… cisto kończymy masą na wierz polewamy sosem toffi w wstawiamy do lodówki na 12 godzin.

źródło: www.poltino.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.