Truskawkowe tiramisu

16 maja 2011,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

  • 0.5 kg serka mascarpone
  • 100g cukru pudru
  • 1 opakowanie mrożonej „Truskawki” POLTINO
  • 4 żółtka
  • 2 białka
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 2 mocnej kawy ( espresso)
  • 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego

Przygotowanie:

  • Mleko w puszcze wrzucamy do wody i gotujemy 2 godziny, po ugotowaniu przestudzić otworzyć puszkę i sos toffi gotowy
  • MASA: Truskawki rozmrażamy miksujemy i przecieramy przez drobne sito, żółtka miksujemy z cukrem pudrem aż do uzyskania jasnej aksamitnej masy, dodajemy powoli ser truskawki cały czas mieszając, ubitą na sztywno pianę powoli dodajemy do powstałej masy mieszając łyżką  (nie mikserem) gotową masę schładzamy przez około 15 min.
  • Na blaszkę układamy warstwę biszkoptów nasączmy je kawą, na to nakładamy cienką warstwę masy, następnie znowu biszkopty nasączone kawą, masę… cisto kończymy masą na wierz polewamy sosem toffi w wstawiamy do lodówki na 12 godzin.

źródło: www.poltino.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...