Truskawkowe szaszłyki w czekoladzie

21 marca 2011,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

* Jaja 5szt
* Mąka 150g
* Mleko 100ml
* Sól
* Truskawki 500gfile1300716485
* Oliwa Pomace do smażenia
* Kuwertura 200g
* Śmietanka kremówka 200g
* Patyczki do szaszłyków
Opis receptury
W misce mieszamy żółtka jaj, mąkę, szczyptę soli i mleko na jednolitą masę. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Umyte, osuszone i odszypułkowane truskawki nabijamy po kilka sztuk na patyczki do szaszłyków.
Maczamy szaszłyki w cieście, smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor i odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru oliwy.
Na sos czekoladowy: podgrzaną śmietankę mieszamy z rozkruszoną na kawałki kuwerturą aż do połączenia. Podajemy na gorąco z truskawkowymi szaszłykami.

Przepis pochodzi ze strony www.vafidis.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...