Tarta z truskawkami

1 lipca 2012,
dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny
Ostatni szał na truskawki
Ostatnie spojrzenie na nie
Ostatnie delektowanie
Ciasto:
170 g miękkiego masła
300 g mąki
100 g cukru pudru
2 żółtka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:

200 g serka mascarpone

1 żółtko
2  łyżki cukru
2 białka ubite z łyżką cukru
dodatkowo :truskawki

Przygotowanie:
Masło miksujemy z mąką, cukrem, proszkiem do pieczenia, żółtkami. Potem wyrabiamy rękami ciasto na gładką masę. Formujemy kulę i wstawiamy do lodówki na minimum 30 min.
Piekarnik podgrzewamy do 200 stopni.
Formę wykładamy ciastem dość cienko i równomiernie.
Nakłuwamy widelcem.
Pieczemy ok 20 min do przyrumienienia.
Studzimy.
Żółtko miksujemy z cukrem do uzyskania białej masy. Dodajemy serek i miksujemy. Następnie dodajemy  delikatnie ubite białka i mieszamy łyżką.
Masę wykładamy na ciasto i układamy na niej przepołowione truskawki.
Chłodzimy w lodówce minimum godzinę, a najlepiej 2 żeby masa zrobiła się zwarta.



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.