Truskawkowe grzebyczki

15 czerwca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
truskawki 30 dag
cukier 1/4 szkl
cukier waniliowy
jajko 1 szt

Ciasto francuskie pokroić na prostokąty, w środek poukładać pokrojone w ćwiartki truskawki i posypać cukrem zmieszanym z cukrem waniliowym. Złożyć ciasto, przykryć truskawki, docisnąć brzegi. Ponacinać brzegi, lekko wygiąć grzebyczki. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 minut.

file1276604725



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...