Truskawki z miodowym jogurtem

2 lipca 2010, dodał: adrianaaaa
Artykuł zewnętrzny

Składniki (na pojedynczą porcję):

6 łyżek gęstego jogurtu greckiego
2 łyżki płynnego miodu
2 łyżki pokrojonych na ćwiartki truskawek
2 łyżki poziomek
2 łyżki jagód
1 łyżka uprażonych na suchej patelni płatów migdałowych

Przygotowanie:
Jogurt wymieszać z miodem. Na dno pucharka (szklanki) wyłożyć dwie łyżki tej mieszanki. Na nią truskawki, porcję jogurtu, jagody, jogurt, na wierzch poziomki. Posypać uprażonymi migdałami. Podawać lekko schłodzone.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...