Truskawki z miodowym jogurtem

2 lipca 2010,
dodał: adrianaaaa
Artykuł zewnętrzny

Składniki (na pojedynczą porcję):

6 łyżek gęstego jogurtu greckiego
2 łyżki płynnego miodu
2 łyżki pokrojonych na ćwiartki truskawek
2 łyżki poziomek
2 łyżki jagód
1 łyżka uprażonych na suchej patelni płatów migdałowych

Przygotowanie:
Jogurt wymieszać z miodem. Na dno pucharka (szklanki) wyłożyć dwie łyżki tej mieszanki. Na nią truskawki, porcję jogurtu, jagody, jogurt, na wierzch poziomki. Posypać uprażonymi migdałami. Podawać lekko schłodzone.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...