Truskawki w kremie

13 lipca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • opakowanie galaretki truskawkowej
  • 40 dag truskawek
  • szklanka wrzącej wody

W szklance  wrzącej wody rozpuścić całą galaretkę, odstawić do lekkiego schłodzenia. Jogurt ubić w malakserze, gdy się spieni, bardzo powoli wlać galaretkę, całość ubijać, aż powstanie jednolita, puszysta masa, którą od razu nalać do pucharków. Do tężejącej masy wciskać czubkami do góry bardzo gęsto owoce (jak na zdjęciu), odstawić do schłodzenia. Podawać z bitą śmietaną lub konfiturą truskawkową.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...