Truskawki w kremie

13 lipca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • opakowanie galaretki truskawkowej
  • 40 dag truskawek
  • szklanka wrzącej wody

W szklance  wrzącej wody rozpuścić całą galaretkę, odstawić do lekkiego schłodzenia. Jogurt ubić w malakserze, gdy się spieni, bardzo powoli wlać galaretkę, całość ubijać, aż powstanie jednolita, puszysta masa, którą od razu nalać do pucharków. Do tężejącej masy wciskać czubkami do góry bardzo gęsto owoce (jak na zdjęciu), odstawić do schłodzenia. Podawać z bitą śmietaną lub konfiturą truskawkową.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...