Truskawki w czekoladzie w papilotkach

16 listopada 2011, dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
• truskawki z szypułkami
• 100 g gorzkiej czekolady (można zastąpić mleczną lub białą)
• 1 łyżka masła

Truskawki umyć i dokładnie osuszyć. Czekoladę połamać, włożyć do miseczki zawieszonej na garnku z gotującą się wodą. Dodać masło i mieszając roztopić, lekko ostudzić. Truskawki nabijać na długie patyczki od szaszłyków i maczać
w płynnej czekoladzie, trzymając za ogonek.  Układać w szklance, tak aby nie stykały się ze sobą. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Przed samym podaniem wyjąć z lodówki, ułożyć na małych papilotkach.

file1321456622



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.