Trio z ryb wędzonych

5 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki dla 4 osób:

200g filetów wędzonego łososia norweskiego
200 g filetów wędzonego pstrąga
200 g filetów z wędzonej makreli
1 żółta papryka
1 czerwona papryka
1 łodyga selera naciowego
Kilka listków świeżej kolendry
Świeżo mielony czarny pieprz ziarnisty Prymat do smaku

Sos:
50 g sosu włoskiego Prymat
150 ml oliwy z oliwek
4 filety anchois
1 łyżka kaparów w zalewie octowej
Szczypta koperku Prymat
Szczypta suszonej kolendry Prymat
Sok z ½ cytryny
Sposób przygotowania:
Sos włoski wymieszać z oliwą, dodać rozgniecione fileciki anchois, kapary, odrobinę kopru i kolendry oraz sok z cytryny. Odstawić do lodówki.

Wszystkie filety rybne oczyścić z ości i pokroić w małą kostkę. Papryki umyć, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Selera pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, dodać przygotowany wcześniej sos i delikatnie wymieszać. Przygotowaną sałatkę przełożyć do szklanych pucharków i udekorować świeżą kolendrą.

źródło: www.prymat.pl