Tradycyjna pokrzywianka

29 września 2011,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

składniki:

garść pokrzyw

kwas z ogórków

marchewka

3 ziemniaki

3 litry wywaru

100 ml. śmietany

2 cebule

żółtko

10 dag. masła

2 łyżki mąki

sól

pieprz

Przygotowanie:

Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pokrojoną cebulę i podsmażyć na rumiano. Dodać łyżkę maki i zrobić zasmażkę. Do zasmażki wrzucić pokrojoną pokrzywę z utartą marchewką. Mieszać ,dodając stopniowo wywar. Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki ugotować w osobnym garnku.Odcedzić i wrzucić do wywaru. Doprawić solą,pieprzem i kwasem z ogórków. Gotową zupę doprawić  zahartowaną śmietaną zmieszaną z  żółtkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...