Tradycyjna pokrzywianka

29 września 2011,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

składniki:

garść pokrzyw

kwas z ogórków

marchewka

3 ziemniaki

3 litry wywaru

100 ml. śmietany

2 cebule

żółtko

10 dag. masła

2 łyżki mąki

sól

pieprz

Przygotowanie:

Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pokrojoną cebulę i podsmażyć na rumiano. Dodać łyżkę maki i zrobić zasmażkę. Do zasmażki wrzucić pokrojoną pokrzywę z utartą marchewką. Mieszać ,dodając stopniowo wywar. Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki ugotować w osobnym garnku.Odcedzić i wrzucić do wywaru. Doprawić solą,pieprzem i kwasem z ogórków. Gotową zupę doprawić  zahartowaną śmietaną zmieszaną z  żółtkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...