Tosty miodowo-pomidorowe
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
4 kromki chleba wieloziarnistego
6 pomidorów pokrojonych w cienkie plasterki
8 plastrów częściowo odtłuszczonego sera mozzarella
12 do 16 dużych liści bazylii
miód
masło
Przygotowanie:
Po jednej stronie jednej kromki chleba rozsmarować pożądaną ilość masła. Po przeciwnej stronie kromki, rozsmarować dużą ilość miodu. Położyć pomidory, ser, liście bazylii i ponownie ser. Każdą z powstałych kanapek wysmarować masłem od wierzchu i grillować tosty na ruszcie przykrytym folią aluminiową, aż będą ciepłe, a ser się lekko roztopi.
Po jednej stronie jednej kromki chleba rozsmarować pożądaną ilość masła. Po przeciwnej stronie kromki, rozsmarować dużą ilość miodu. Położyć pomidory, ser, liście bazylii i ponownie ser. Każdą z powstałych kanapek wysmarować masłem od wierzchu i grillować tosty na ruszcie przykrytym folią aluminiową, aż będą ciepłe, a ser się lekko roztopi.