Tosty miodowo-pomidorowe

16 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowane tosty z serem, miodem, pomidorami i bazylią

Składniki:
4 kromki chleba wieloziarnistego
6 pomidorów  pokrojonych w cienkie plasterki
8 plastrów częściowo odtłuszczonego sera mozzarella
12 do 16 dużych liści bazylii
miód
masło
Przygotowanie:
Po jednej stronie jednej kromki chleba rozsmarować pożądaną ilość masła. Po przeciwnej stronie kromki, rozsmarować dużą ilość miodu. Położyć pomidory, ser, liście bazylii i ponownie ser. Każdą z powstałych kanapek wysmarować masłem od wierzchu i grillować tosty na ruszcie przykrytym folią aluminiową, aż będą ciepłe, a ser się lekko roztopi.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...