Tosty francuskie

21 grudnia 2011, dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny
  • 2 kromki czerstwego chleba – najlepiej jasne pieczywo
  • 1 jajko roztrzepane
  • 2 łyżki mleka
  • szczypta soli
  • łyżka masła do smażenia
  • 10 dag starego żółtego sera
  • ketchup Pudliszki

Do roztrzepanego na talerzu jajka, dodać mleko, szczyptę soli i dobrze wymieszać. Kromki chleba moczyć w tej mieszaninie z obu stron. Na patelni rozgrzać masło, położyć kromki i smażyć na małym ogniu, aż się zarumienią. Przewrócić chleb na drugą stronę i posypać żółtym serem. Gotowe kromki wyłożyć na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawać posmarowane ketchupem Pudliszki. Podawać na ciepło.

file1324495500



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...