Tosty francuskie

21 grudnia 2011, dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny
  • 2 kromki czerstwego chleba – najlepiej jasne pieczywo
  • 1 jajko roztrzepane
  • 2 łyżki mleka
  • szczypta soli
  • łyżka masła do smażenia
  • 10 dag starego żółtego sera
  • ketchup Pudliszki

Do roztrzepanego na talerzu jajka, dodać mleko, szczyptę soli i dobrze wymieszać. Kromki chleba moczyć w tej mieszaninie z obu stron. Na patelni rozgrzać masło, położyć kromki i smażyć na małym ogniu, aż się zarumienią. Przewrócić chleb na drugą stronę i posypać żółtym serem. Gotowe kromki wyłożyć na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawać posmarowane ketchupem Pudliszki. Podawać na ciepło.

file1324495500



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.