Tortilla z serem w 20 minut
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 4 tortille
- 1 szklanka startego sera (np. cheddar)
- 4 łyżki masła
- Śmietana
- Salsa
- Guacamole
Sposób przygotowania:
Położyć tortille na płasko i posypać serem każdą połowę tortilli. Starać się nie posypywać zbyt blisko krawędzi. Złożyć tortille na pół.
Rozgrzać patelnię na małym ogniu i dodać łyżkę masła. Położyć tortillę na patelni i smażyć, aż lekko zbrązowieje, ok 2 minut. Obrócić tortillę i powtórzyć czynność. Tortilla będzie dobra kiedy z obu stron zbrązowieje, a ser się roztopi. Położyć tortillę na talerzu, lub półmisku. Podawać z kwaśną śmietaną, salsą i guacamole. Można podawać również np. z sosem meksykańskim.
Smacznego!