Tortilla i owoce morza

26 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Krewetki i przegrzebki w grillowanej tortilli
Składniki:
12 dużych krewetek, obranych i oczyszczonych,
1 duża czerwona papryka, pokrojona na 20 kwadratów
1 duża cebula słodka, poćwiartowana
12 przegrzebków
1 duża zielona papryka, pokrojona na 20 kwadratów
1/2 łyżeczki skórki z limonki, starta
1/4 szklanki soku z limonki
2 łyżki oleju roślinnego
1 łyżeczka miodu
2 ząbki czosnku
1/4 łyżeczki pieprzu
1/8 łyżeczki soli
pszenne tortille
Red i Green Salsa: 2 dojrzałe awokado, obrane, pokrojone na małe kwadraty
2 łyżeczki soku z limonki
Przygotowanie:
Krewetki, paprykę i cebulę nadziać na szpikulce, tak by krewetki były przebite  dwa razy. Podobnie nabić na 4 szpikulce przegrzebki, paprykę i cebulę. Wymieszać skórkę i sok z limonki, olej, miód, czosnek, pieprz i sól. Polać szaszłyki i marynować obracając od czasu do czasu przez 15 do 20 min. Wymieszać w miseczce avocado z limonką. Pozostawić na 20 min. w lodówce. Na folii aluminiowej na grillu podgrzać tortille. Usmażyć szaszłyki (ok. 2 min. na jednej stronie). Zdjąć owoce morza i warzywa i włożyć od każdej ciepłej tortilli. Dodać salsę. Zawinąć tortillę. Podawać z ryżem lub grillowaną kukurydzą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Największe błędy ślubnych stylizacj…
Ja widziałam niedopasowaną suknię do figury, młoda wyglądała jak opięty baleronik, no ale spełniła...
Gophering - zmora randkowiczów
Częste zjawisko, sama je widziałam - tzn. tej osoby już więcej nie widziałam :D
Salon fryzjerski w Poznaniu - gdzie…
Sama jeżdżę 35 km do mojej fryzjerki, ale to jedyna, co umie ułożyć moje...
Nadmierne poczucie odpowiedzialnośc…
To męczące, nie można wtedy zdać się na innych, tylko samemu się wszystkim zajmujesz...