Tortilla z ziemniaków i warzyw

11 kwietnia 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

70 dag ugotowanych ziemniaków, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, czerwona papryka, 20 dag boczku wędzonego, 1/2 pęczka natki pietruszki, 5 suszonych pomidorów, szczypta suszonego tymianku, 6 jaj, 50 ml mleka, sól, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki.

Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać pokrojone w plasterki ziemniaki oraz cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek. Paprykę również pokroić w kostkę, dodać do ziemaników. Chwilę smażyć. Jajka, mleko, posiekaną natkę i tymianek dobrze wymieszać. Dodać do tego gorącą masę oraz pomidory pokrojone w paseczki. Doprawić. Wylać na patelnię, smażyć z obu stron na złoty kolor.

file1300804549