Tortellini z warzywami i serem feta

4 kwietnia 2013, dodał: malgosia2
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

-250 g makaronu tortellini,
-opakowanie warzyw na patelnie bez ziemniaków(warzywa po włosku),
-60 dag pieczarek,
-1 duży ser topiony śmietankowy,
-3 łyżki śmietany 18%,
-ser feta,
-tłuszcz do podsmażenia(olej,masło).

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Najpierw gotujemy makaron na pół miękko.
Nastepnie podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu warzywa i chwilę pozostawiamy pod przykryciem.
Pieczarki kroimy na kawałki i próżymy z masłem.
Ser topiony rozpuszczamy w szklance letniej wody, dodajemy 3 łyżki śmietany.
Przygotowujemy naczynie żaroodporne, w którym układamy:
-makaron,
-warzywa,
-pieczarki.
Całośc zalewamy przygotowanym wcześniej sosem ze serka i śmietany.
Na wierzch posypujemy pokruszony ser feta.
Zapiekamy ok.40 minut w 180stopniach c.