Tort w stylu angielskim

17 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    Biszkopt:
    3 jajka
    ¾ szklanki cukru
    1 szklanka mąki
    cukier waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Lukier plastyczny zielony i biały


      Pieczemy biszkopt w tortownicy w kształcie serca lub wycinamy. Masą plastyczną wyrabiamy, żeby była miękka i rozwałkujemy cienko. Ciasto należy wcześniej posmarować masą maślaną (masło ukręcone z odrobiną cukru pudru) a następnie przykrywamy masą i dopasowujemy wkoło. Na dole obciąc nadmiar masy i wyrównać. Udekorować kwiatkami z białej masy. Ciasto w środku można przełożyć dowolną masą.

      file1263739228



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
      Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
      Jak poznałyście i zakochałyscie się…
      Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
      Wzór na spodniach
      Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
      wzdęcia
      Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...