Tort Rocher

26 października 2009,
dodał: graga
Artykuł zewnętrzny

Ciasto
150g masła,
150g cukru
1 op.cukru waniliowego
4 jajka
200g orzechów laskowych(zmielonych)
1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Masa
24 szt.Ferrero Rocher
500 ml.śmietany 30%
2x śmietan fix(male)

Dekoracja
250ml.śmietany 30%
1x śmietan fix(maly)
1 cukier waniliowy
może być polewa lub wiórki czekoladowe.

Wykonanie
Masło utrzeć,dodać cukier,cukier waniliowy,utrzec.Dodawać po jednym
jajku i ucierać,dodać orzechy z proszkiem do pieczenia.Wyrobić
ciasto,wylać do okrągłej formy,piec w temp.180st. 30 min.Po upieczeniu
ciasto wystudzić.
16 Rocher rozgnieść,śmietane ubić ze wzmacniaczem dodać Rocher,wymieszać.
Masę wyłożyć na zimny spód ciasta i schłodzić.
Śmietanę do dekoracji ubić ze wzmacniaczem i cukrem waniliowym,przełożyć
do szprycy i zrobić różyczki.Resztę Rocher przeciąć na połówki i
udekorować ciasto……

przepis dodany przez: graga73

Przepis dodany przez: graga



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...