Tort Rocher

26 października 2009,
dodał: graga
Artykuł zewnętrzny

Ciasto
150g masła,
150g cukru
1 op.cukru waniliowego
4 jajka
200g orzechów laskowych(zmielonych)
1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Masa
24 szt.Ferrero Rocher
500 ml.śmietany 30%
2x śmietan fix(male)

Dekoracja
250ml.śmietany 30%
1x śmietan fix(maly)
1 cukier waniliowy
może być polewa lub wiórki czekoladowe.

Wykonanie
Masło utrzeć,dodać cukier,cukier waniliowy,utrzec.Dodawać po jednym
jajku i ucierać,dodać orzechy z proszkiem do pieczenia.Wyrobić
ciasto,wylać do okrągłej formy,piec w temp.180st. 30 min.Po upieczeniu
ciasto wystudzić.
16 Rocher rozgnieść,śmietane ubić ze wzmacniaczem dodać Rocher,wymieszać.
Masę wyłożyć na zimny spód ciasta i schłodzić.
Śmietanę do dekoracji ubić ze wzmacniaczem i cukrem waniliowym,przełożyć
do szprycy i zrobić różyczki.Resztę Rocher przeciąć na połówki i
udekorować ciasto……

przepis dodany przez: graga73

Przepis dodany przez: graga



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...