Tort Pischinger

1 października 2013, dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 25 dag masła

– 2 łyżki kakao

– 1 łyżka cukru pudru

– 2 opakowania cukru waniliowego

– żółtko

– 5 dag orzechów lub migdałów

– opakowanie wafli

Przygotowanie:

Orzechy drobno posiekać, pozostałe składniki wymieszać mikserem na jednolita masę i połączyć z orzechami. Smarować wafle i układać jeden na drugim, wstawić najlepiej czymś przyciśnięte do lodówki na 2 godziny.

file1261402603



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...