Tort Piłka

6 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    Biszkopt:


    3 jajka
    3/4 szkl cukru
    1 szklanka mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    cukier waniloiwy
    krem w torebce czekoladowy
    mleko
    1/2 masła
    polewa czekoladowa
    wiórki kokosowe
    lukier
    Forma do pieczenia w kształcie pilka

      Pieczemy biszkopt w formie do piłki lub w misce metalowej. Po wystudzeniu kroimy  na 3 części i przekładamy dowolną masą (najszybciej z torebki). Układamy  z powrotem do formy i wstawiamy do lodówki żeby zastygła masa. Po wyjęciu z formy – piłkę polewamy polewą czekoladową. Znów jak zastygnie białe miejsca smarujemy lukrem i posypujemy białymi wiórkami kokosowymi.

      Najlepiej zrobić sobie szablon z papieru i oznaczać na torcie gdzie ma być lukier.

      file1262806156