Tort Lodowy
Artykuł zewnętrzny
Biszkopt:
3 jajka
1 szkl mąki
1/2 szkl cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
dowolne lody
żurawina w słoiku
truskawki
wiórki kokosowe
śmietana w sprayu
kolorowe cukierki
Białka ubić na pianę, dodać cukier, dalej ubijać, następnie żółtka z proszkiem do pieczenia i mąkę. Upiec biszkopt, wystudzić. Dowolne lody wyjąć z zamrażarki, niech lekko zmiękną, aby dały się rozsmarować. Następnie przekroić biszkopt na 3 części, posmarować żurawiną i przekładać lodami. Złożyć, całość też posmarować lodami, obsypać wiórkami. Wstawić do zamrażarki na 2 godziny. Tuż przed podaniem udekorować śmietaną w sprayu, kolorowymi cukierkami i truskawkami.